Duru Butik Wordpress'e Taşındı!

Uzun zamandır wordpress'e geçmek istiyordum ki google kaynaklı blogger problemleri de ortaya çıkınca artık Duru Butik olarak wordpress'deyim. www.durubutik.com adresinden yeni sayfama giriş yapabilirsiniz. Düzenlemelerim halen devam ediyor. Yeni yazılarım artık buradan devam edecek.Yorumlarınızı www.durubutik.com adresinden yaparsanız sevinirim.
Yazılarımdan haberdar olmak için bazı güncellemeler yapmanız gerekiyor.
http://www.durubutik.com
sitesine girip sağ üst köşedeki Bu Siteye Katılın butonu ile yeni adresimize üye olabilirsiniz.
Yeni RSS adresim http://feeds.feedburner.com/DuruButik
Güncellemelerimiz bir süre daha devam edecek.
Sevgiler...




Hilary Swank’in Vionnet imzası taşıyan drapeli elbisesini moda bloglarında görmüşsünüzdür. Bu yıl çok farklı biçimlerde drapeleri izlemek mümkün. Hilary Swank’in elbisesinde bol miktarda drape kullanılması bana Ortaçağ Romanesk dönem İngiltere’sini anımsattı. Uzun süredir aklımdan geçmemişti, ta ki bu elbiseyi görene kadar. O dönemde kumaşlar o kadar güzel ve gösterişlidir ki metrelercesini birlikte kullanma isteği uyandırmıştır ve bundan dolayı kostümlerde drapeler çok fazla kullanılmıştır. Bu döneme bazı moda yazarları ‘’drape yüzyılı’’ denebileceğini söylüyor.

Geçmiş moda yazılarımı okuyanlar hatırlayacaktır. Eski zamanlarda kıyafet aynı zamanda statüyü de sembolize ediyordu. Halkın ve soyluların kıyafetleri derin çizgilerle birbirinden ayrılıyordu. Örneğin hiç kimse kraliçe kadar kabarık etekler giyemezdi. Sarayda kullanılan modeller halk tarafından kullanılmazdı. Yani saray ne kadar abartılıysa halk ta o kadar sade olmalıydı ki sınıf farklılığı göze çarpsın. Drape yüzyılı denilen dönemde ise modellerden de öteye kumaş kullanımı da sınıf farklılığını ortaya koyuyordu. Kadife ve kürk halk tarafından kullanılamazdı. Oldukça pahalı olan bu kumaşlar dekorasyonda da kullanılmış ve şimdi bizim abartı dediğimiz görüntüler o dönemde modanın merkeziydi.

Tekrar Hilary Swank'in elbisesine dönecek olursam bu denli drape kullanımı zayıf kadınlar tarafından tercih edilmelidir. Çünkü drape olduğumuz kilodan daha şişman gösterir ve çirkin bir görüntü oluşturur.

Sevgiler...

6 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

incecik olmak lazim... ama modeliiii cok hossssssssss... guzel paylasimdi, tskler.. medinem

essra dedi ki...

benimde kafamda okadar güzel modeller var ki ama çizim yeteneğim yok

ONLARUYURKEN dedi ki...

sayende artık elbise denince aklıma sadece giysi gelmiyor bilgiler için sağol sevgiler

DuruButik dedi ki...

Tasarım Mekanı; Rica ederim canım. Model çok güzel gerçekten.

Essra; Çizim için yetenek şart değil. Zamanla her isteyen çizebilir. Her gün çizmeye çalışırsan elin açılacaktır.

Onlaruyurken; Rica ederim :)Sevgiler...

cansudere dedi ki...

ayy evet rekte modelde cok hoş bence..

DuruButik dedi ki...

Cansudere; Katılıyorum sana;)
Sevgiler...

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
-->